Gary Nevillas Valencia kryssning till Bet365 förra åtta

Antoine Griezmann gjorde två mål efter att ha kommit från bänken när Atlético Madrid förseglade en plats i Copa del Rey kvartfinalen med en 3-0 seger hemma till Rayo Vallecano på torsdagen medan Valencia också avancerade med en krossning 3-0 seger i Granada.

Atlético och Valencia går med i hållarna och spelar Bet365 vinnarna Barcelona samt Athletic Bilbao, Sevilla, Celta Vigo, Las Palmas och andra divisionen Mirandes, den enda non-La Liga-sidan kvar i tävling, i fredags oavgjort för de senaste åtta. Premier League-klubbarna möter utfall från Real och Atlético Madrid-överföringsförbud Läs mer

Rayo höll sina mer berömda stadsgrannar till en 1-1-rubbning i förra veckans senaste 16, första benet på deras Vallecas stadium och sniffade en möjlig Bet365 upprördhet före återkomsten över staden vid Atlético Vicente Calderon.

Ángel Correas kraftfulla strejk från kanten av straffområdet, som flög in från undersidan av tvärstången, sätter vinnarna 2013 framåt fem minuter före halvtid.

Griezmann hakade i en sekund för hemmalaget i 80-talet och in-form France framåt Bet365 gjorde det 3-0 i förlängd tid med ett undanbrottsmål för en 4-1 aggregerad seger.

Rayo, vem är andra från botten i La Liga på halvvägs av säsongen, oroade Miguel Ángel Moyà i Atletico-målet knappt och måste nu rikta sin uppmärksamhet på att undvika nedläggning. Valencia-tränaren Gary Neville vilade flera stamgäster för besök i Granada efter en dumpande 4-0 seger i första benet på Mestalla.

Granada, som också kämpade i La Liga, hade det Bet365 bättre av de tidiga utbytena och Rubén Rochinas första gången skott kom tillbaka från insidan av ett inlägg i den 21: e minuten.

Men mittfältaren Wilfried Zahibo gjorde det mesta av ett fel av målvakten Ivan Kelava och gick in i ett hörn i 42: e minuten för att snyta ut några förhoppningar om en osannolik Granada-comeback.

Paco Alcácer sped klar till poäng i 63: e minuters ögonblick efter att ha kommit på för att ersätta Álvaro Negredo och Pablo Piatti avslutade poängen och en 7-0 aggregerad framgång Bet365 med ett straff sex minuter från tiden. Kvartsfinalen kommer att spelas över två ben i månaden, med semifinalerna i början av februari och finalen den 21 maj – more info.

Rate this post