Термини при залозите в онлайн букмейкърите

Термини при залозите в онлайн букмейкърите

В тази статия ще ви представим основните Термини при залозите в онлайн букмейкърите, сред които Кеш аут, Бонус, Двоен залог, Сингъл залог и други, които са с английски наименования и са по-малко познати на хората в България.

Сингъл залог – Това е когато пускате само един мач в онлайн букмейкър. Вие маркирате вашата опция и след това във фиша за залози изписвате срещу сингъл сумата, която искате да заложите.

Двоен залог – така се нарича, когато правите залог на минимум 2 събития. Ще спечелите само, ако познаете и двете събития във вашия фиш. Например избирате да заложите 2 събития от по 1.50 коефициент, като вашия общ коефициент на залога е 2.25.

Кеш Аут – Опцията за спиране на залога вече е много известна и се предлага от всички букмейкъри. Чрез нея вие може по-рано да си гарантирате печалба. Последният път когато аз използвах Кеш аут, бе при аванса на Арсенал срещу Атлетико Мадрид на 1/2-финалите в Лига Европа. Бях играл двоен залог и ме бе страх, че Арсенал може да допусне изравняване в последните минути и затворих чрез опцията Кеш аут малко по-рано, а минути след това Арсенал допусна изравняване и така щях да загубя, ако не бях затворил залога си. Опцията кеш аут е много полезна на играчите в онлайн букмейкърите.

Бонус – Букмейкърите дават бонуси на своите играчи. Бонус е думата за сумата, която безвъзмездно получавате от букмейкъра. Най-често в онлайн букмейкърите след първия си депозит получавате бонус, като бонус сумата може да бъде 50% или 100% от вашия депозит в зависимост от букмейкъра, който сте избрали. Например УинБет предлага 50% бонус на спортни залози за български играчи, докато в Бет365 бонусът е 100%.

Live Stream – това е видео услуга, чрез която всеки регистриран играч може да наблюдава събития на живо.Така вие може хем да залагате, хем да гледате спортната среща на живо във вашия букмейкър. Видео на живо се предлага предимно за най-популярните спортове, но също така има и по-неизвестни спортни дисциплини, които имат Live Stream.

Betslip – това е мястото, където се показват залозите, избрани от играча. С други думи това е вашият фиш за залози, който в повечето букмейкъри излиза в дясно на екрана.

Stop Loss – в света за спортните залози, Stop Loss е цената, на която губещ залог се препоръчва да бъде затворен. При движение на коефициентите срещу вашият залог, може използвате функцията Stop Loss, с която да прекратите залога. Дори играчите в онлайн букмейкърите имат възможност да нагласят функцията Stop Loss да затвори залогът ви, когато даден коефициент достигне въведено от вас ниво, т.е. вие можете сами да определяте границата, при която да се активира Stop Loss.

In-play betting
– Залози на живо е наименованието на български на този термин. Вие може да залагате на живо в онлайн букмейкърите. Когато дадено събитие започне, то се пренася в раздела за залози на живо. От там вие може да видите движението на коефициентите и да следите резултата. По всяко време може да направите вашия залог на живо, стига събитието да не е блокирано, което става поради промяна в резултата или важно съдийско отсъждане като червен картон или дузпа.

Спортна борса – тук играчите може да наддават с други играчи и да залагате ЗА и ПРОТИВ определено събитие да се случи. Букмейкърът Betfair предлагат такава борса, на която може да играете много лесно, тъй като е на родния език.

Термини при залозите в онлайн букмейкърите
5 (100%) 1 vote