Стив Евънс оставя Лийдс Юнайтед след седем месеца като мениджър

Бившият управител на Суонзий Сити Гари Монк е ранен фронтмен с букмейкърите, за да стане новият треньор.

Изходът на Евънс е бил на картите за няколко седмици, като 53-годишният – публично призова за яснота относно бъдещето си, докато собственикът Масимо Стилино погледна други кандидати за работата си.На Евънс му беше казано, че ще му бъде дадена нова сделка след края на сезона, ако той държи Лийдс в Шампионата, но след това той остана на заден план от Cellino, който измина седмици, без да се свърже с бившия мениджър на Rotherham United. > Докато Евънс – чийто договор изтече в края на юни – изчакал новините, Cellino съобщаваше на мениджъра на MK Dons, Карл Робинсън, и направи неуспешен подход за Darrell Clarke на Bristol Rovers, което направи още по-ясно, че ще да не задържат Евънс.

Cellino каза: “Бих искал да благодаря на Стив Евънс за усилията му като главен треньор на Лийдс Юнайтед. Стив завърши работата, която беше приведен, за да изпълни – да задържи отбора в Шампионата – и тежката му работа тук беше много ценена.Пожелавам на него и на Пол Рейнър най-доброто за бъдещето. “Ние обаче решихме, че е необходим различен подход, за да се постигнат целите ни за новия сезон.Клубът сега иска да назначи нов треньор, който да гради върху добрата работа на Стив и Пол и да достави специалния сезон, който нашите привърженици заслужават. “

Евънс, въпреки че е загубил работата си, посочи пръста. “Преди всичко винаги съм вярвал, че ако сте собственик и имате последната дума, вие сте длъжен да поставите най-добрия човек на стола за тази работа”, каза той.

“Ако г-н Келино има опция да продължа договора си и смятам, че трябва да говоря с други хора, трябваше да си задам въпроса:” Един, го е направил, защото се съмняваше в мен или, двама, искаше да види дали има нещо по-добро на пазара? “За известно време вярвах, че това е второто от тези две, но през последната седмица видях, че има други хора в тази работа и аз смятах, че няма да да съм аз. “В резултат на това Евънс поиска среща, в която секретарят на клуба, Стюарт Хейтън, предаде новината от името на Cellino.Италианецът не е казал на когото и да е от шестимата треньори, които самият той е уволнил в рамките на две години от самата новина.

“Получих новина от клубния секретар късно следобед”, добави Евънс на Sky Sports News. / p>

“Отидох на” Елънд Роуд “, като ми хрумна, че наскоро бях поставил въпроса дали договорът ми ще бъде удължен и след среща с борда и г-н Cellino Stuart беше помолен да ми съобщиш, че няма да бъде подновен.

“Трудно беше да седнеш и да приемеш. Когато работите за Лийдс Юнайтед, първото нещо, което осъзнавате, е размерът и феновете са просто зашеметяващи и прекрасни хора и осъзнавате, че трябва да запазите достойнството и уважението си. Ако излезете от този клуб, това е един тъжен ден. Ще продължа, но това е прекрасно преживяване. “

Rate this post