Рали Сюнси Сити, за да отбележи точка в Стоук през Алберто Палоски

Франческо Гуидолин не взе нищо за даденост, но Суонси направи още една крачка към безопасността на Висшата лига, след като се върнаха от две голове, за да привлекат тук. Треньорът на посетителите каза: “Попитах след мача за Съндърланд и видях техния резултат. Сезонът не е завършен – за нас или някой от отборите. “Потърсените от Европа грънчари се оглеждат за пета победа в седем мача след като Ибрахим Афелей, на 30-годишния си рожден ден, и Боян Кркич 2-0 с голове съответно в 13-а и 53-та минута.Но Якоб Хаугард – в гол на Стоук като заместник на пострадалия Джак Бутленд – бе бит два пъти в дебюта си в Премиършип, от стачката на Гилфи Сюдждсон в 68-ата минута и след това от дефлектния удар на заместник Алберто Палоски 11 минути по-късно. >

Резултатът означава, че 15-ият Swansea остава 10 точки извън зоната на отпадане, докато Стоук остава осми в масата, до неудовлетворението на Марк Хюз. “Мислех, че имаме добра стойност от 2: 0 и доста удобно в играта”, каза мениджърът на Стоук. “Ключът беше кой щеше да отбележи следващия гол и очевидно Суонзи го хвана.” Това бяха посетителите, които направиха първия опит на състезанието за гол, а стачката на Бафетимби Гомис се отклони тясно. осма минута.След това се появи нервен момент от Haugaard, когато срещна резултата от ъгъла с неубедителна удара. Стоук обаче скоро пое контрола и поведе преднината, когато нито Федерико Фернандес, нито Ангел Рангел направиха достатъчно, за да спрат Марко Арнаутович отляво и той подаде хубав кръст, че Афелей, малко или по-малко незначителен, имаше малко трудности при преобразуване с главата си от близко разстояние. След това Боян се удвои начело на Стоуч скоро след интервала – испанецът вкарвайки топката от Глен Уилан в средата на полувремето на Суонси, което позволява на отбраната да се придвижи напред до ръба на кутията и да удари изстрел, който Фабиански получи и вероятно е трябвало да спаси.

Въпреки това, уелският отбор измъкна гол, когато Сигурдсон получи кръста на Уейн Ротъленд, обърна се на ръба на района и отприщи усилие, което завладя Haugaard. Въвеждането на Джеферсън Монтеро, непосредствено преди гол на Sigurdsson , спомогнаха за оживлението на визията и скоро друг заместник на Суонсиа, Палошчи, направи разяснителен удар, когато се отдръпна от Джеф Камерън и изпрати отклонено усилие покрай Хаухард – макар че Хюз не беше доволен, че целта стоеше. “Ние сме разочаровани от решението за втория гол, защото имаше играч в офшорна позиция, който направи движение към топката, което означаваше, че той се намесва в играта, така че не би трябвало да се дава.”

Stoke отчаяно се стреми да си възвърне водачеството в последните няколко минути, но нямаше никаква полза, тъй като Арнаутович пусна свободен удар в страничната мрежа и Афелей удари удара.

Rate this post