Покана за олимпийския маратон в Токио, за да започне в 5.30, за да избегне смъртта

Организаторите на Олимпийските игри в Токио 2020 бяха призовани да започнат маратонските събития в 5:30, за да избегнат риска от смърт от интензивната топлина по-късно през деня.

Обаждането от японската Медицина Асоциацията (JMA) и Токийската медицинска асоциация (TMA) ще възобновят дебата за мъдростта от провеждането на Игрите в средата на горещото и влажно лято на Япония.

Международният олимпийски комитет и организаторите на игрите имат вече смениха стартовото време за мъжки и женски маратони от 7.30 до 7 часа, но експертите казаха, че промяната ще направи малко за защита на бегачите от топлинния удар.

„Ние сме сериозно загрижени за това,” старшият JMA Кимиюки Нагашима заяви тази седмица, според информационната агенция АФП-Джиджи.

Нагашима каза, че спортистите, официалните лица, доброволците и зрителите са изложени на риск и че скок в търсенето на спешна медицинска помощ ще постави сериозно натоварване на местните болници и линейки.

Асоциацията съобщиха, че са призовали организаторите да започнат маратонските събития в 5.30 ч., за да гарантират, че спортистите са управлявали по-голямата част от състезанието, когато нивата на топлина са по-малко опасни за тяхното здраве.

“Не бихме посетили организационния комитет. ако сме си мислели, че е малко тревожно.Ние се опасяваме, че сегашният план може да доведе до смъртни случаи, ”каза Харуо Озаки, президент на TMA.

Използване на температурата на влажната колба – индекс, използван за оценка на въздействието върху хората на температура, влажност и други фактори – екип, ръководен от проф. Такаки Мацумото от университета “Чуко”, каза, че температурите в Токио ще бъдат на ниво “тежко предупреждение” от 28-31 градуса в повечето етапи на маратон, започвайки от 7 часа сутринта, но ще падне до ниво на “предупреждение”. -28C, ако събитието стартира в 5.30am.

През април шотландският бегач Калъм Хокинс се срина от топлинното изтощение в топлината на 30C на 2 мили от финала на маратона в игрите на Gold Coast Commonwealth.Организаторите бяха критикувани, че не са предоставили адекватна медицинска помощ на Хокинс, на когото няколко минути не се е занимавал от парамедици.

Японската управляваща партия наскоро отхвърли призивите за въвеждане на лятно часово време, заявявайки, че ще бъде логически невъзможно да се приложи мярката навреме за игрите, която започва на 24 юли.

През юли тази година рекордните 133 души загинаха от топлинен удар или топлинно изтощение в Япония, като хиляди други бяха приети в болница. Рекап, нашата седмична електронна поща за редакционните снимки.

Най-високата температура в Япония бе регистрирана на 23 юли, когато живакът достигна 41.1C в Kumagaya, град северозападно от Токио.Няколко други градове отбелязаха температури от около 40 градуса. Губернаторът на Токио Юрико Койке оприличава Токио на „живеене в сауна” и изрази загриженост относно влиянието, което подобни температури биха имали и върху атлетите и зрителите. „Вземането на мерки за противодействие на топлината е един от основните стълбове за успеха на олимпийските игри до 2020 г.”, каза тя.

Последната лятна олимпиада в Токио, през 1964 г., се проведе през октомври.

Rate this post