Неудържимият Овечкин стреля като див. Може ли да надвие Грецки?

Това не е невъзможно: но той трябва да играе под четиридесет и да вкарва средно по 40 гола на сезон. Това е много голям брой и ще бъде трудно да се поддържат такива постижения до висока хокейна възраст. Но Овечкин все още удивлява.

По време на кариерата си в НХЛ той има средногодишна стойност от малко над 47 гола и най-вече има огромен вкус. Удовлетворението, за което говори след спечелването на купата на Стенли, е непозната дума за него. Напротив, руснакът е пълен с решителност.

През уикенда той атакува, за да уреди още един рекорд на Гретц, отбелязвайки три трикове с хеттри в три мача. Неуспешно и Овечкин каза: „Имах добри шансове, но днес не беше моят ден.Не можете да вкарате голове във всеки мач. ”Все пак един отбелязан гол и удължи линията до шест поредни мача. Най-важното е, че той е вкарал 22 хеттрика в кариерата си, което се равнява на Фина Теему Селан в историческите класации (това е първото на Грецки с 50 трика с шапки). А треньорът на Вашингтон Тод Рейрдън добави: „Той е играч, който продължава да открива нещо ново.

Точно така, защото той вече не е егоистичен стрелец, а отборен играч, който защитава и треньорът не се колебае. изпращайте на леда за последните секунди, когато неговият отбор не позволява на противника да играе силно.Още по-забележителното е, че той все още поддържа толкова високо изпълнение на стрелба.

Ясно е, че Овечкин отново атакува границата от 50 гола, която последно бие преди три години (вкара 49 гола през последния сезон).

>

Мнозина са го записали няколко пъти. Но винаги показваше, че е изключителен хокеист. Тази година изпълненията му са още по-ценни, тъй като той е направил много по-кратка подготовка от обичайното поради печалбата от купата на Стенли. Само за сравнение: Грецки вкара четиридесет гола за последен път, когато беше на тридесет години.

Овечкин държи тази средна стойност, въпреки друго време, когато в НХЛ няма много голове. Неговият изключителен факт говори за факта, че по-голямата част от неговия изстрел е отбелязан от любимото му място отляво в кръга.Изстрелът оттук вече е известен, но вратарите не знаят какво да правят с него. Просто е толкова съвършен, бърз и точен, че не може да бъде хванат.

„Все пак не мисля, че е възможно да се преодолее Гретски. Може би, ако вкарам сто гола на сезон “, каза той.

Овечкин вкара 636 гола в 1035 мача. Грецки се справи с 894 в 1487 двубоя и беше далеч по-продуктивен. Докато руснаците имат общо “само” 1165 точки, легендарният канадски управлява 2857. Вече е сигурно, че този мета ще остане ненадминат.

Овечкин обаче наблюдава огромна промяна всяка година. Скоро той ще надмине Брендан Шанахан (656), а в обхвата има и други: Теему Селан (684), Марио Лемио (690), Стив Йерман (692) или Марк Месиер (694).Може да влезе в първите десет оръдия за всички времена през следващия сезон.

„Всичко зависи от здравето. Не искам да бъда напълно унищожен на тридесет и пет. Искам да бъда с децата си, искам да мога да правя нещо друго. Но нека все още да не говорим за това “, каза тридесет и три годишният нападател, който събра 43 точки тази година в 32 двубоя.

Rate this post