Магическата линия на атаката на Ливърпул

Самоувереността “Сити” и Гуардиола – вторият голям грях, след като не се адаптира към обстоятелствата. И това, и другото подадоха команда в опозиция на “Ливърпул”. Каталанецът се разгоря толкова силно заради неизчисления гол, Sanaé, че заслужава премахването си и пропусна момента, в който Манчестър загуби нишките на играта. Спадът на интензивността в играта на домакините беше неизбежен – не е възможно да се бърза с турбо ускорение по време на играта. Но Пеп в разгара на емоциите не усещаше ситуацията и след целта на Салах всичко вече беше решено.

Магическата линия на атаката на Ливърпул се затопли през първото полувреме до момента, в който Окс не успя да прекъсне топката в празна мрежа, която вече бие Едерсън. И през второто полувреме, Салах донесе още една гръмотевична атака до края, след което Пеп трябваше да разтрие плешивото си място на трибуните и неговите играчи да преброят времето до финалния сигнал на терена.

Man City Guardiola е далеч от най-добрия отбор в историята на Висшата лига. Затова загуби от Ливърпул Снимка: MCFC, Sky Sports

Това не е първият път, когато това се случи с Гуардиола в европейските състезания: неговият Байерн от Сити вкара 23 гола и вкара само 12 в последните пет двубойни в Шампионската лига. Пропуснатите топки често се вписват в сегмент от 15-20 минути, когато отборът на Пеп, който изважда топката от мрежата за първи път, просто се разпада пред очите ни. Каталунците ще трябва да преразгледат подхода си към тактическите двубои в плейофите, но този сезон той направи всичко както обикновено.

Да, той е един от гениите на съвременния футбол и майстор във всичко, което се отнася до атакуващата игра. В своята “Сити” атаката започва с вратаря, Отаменди действа като дълбок плеймейкър, а необходимостта да се изпълняват директните задължения от защитниците най-често не възниква – екипът винаги има инициативата. Само всеки план има недостатък, а Пеп не е запазил резервните си опции още от дните на Барка. Той живее в своята идеална вселена и за него, както и за егоиста, е важно екипът да спечели, както той иска, или да не спечели изобщо.

Rate this post