Люис Хамилтън заяви, че е казал на Sportingbet да оттегли обжалването на японската Гран При

Странният уикенд на Луис Хамилтън в Япония приключи с него, за да отмени решението на своя мениджър от Мерцедес, което би могло да доведе до обявяването на световния шампион на второ място в японската Grand Prix. Проблемите на Хамилтън продължават, когато Росберг спечели японската Формула 1 Наградата бе спечелена от съотборника на Хамилтън Нико Розберг, който сега е ясен фаворит, за да спечели първата си титла във Формула 1 с 33 точки и само четири състезания.Мерцедес направи официално обжалване пред Sportingbet ръководството на спортния ФИА в знак на протест срещу шофирането на Макс Верстаппен в заключителните състезания на Сузука, когато шофьорът на “Ред Бул” отстрани опитите на Хамилтън да го предаде.

Mercedes че Verstappen е бил “непостоянен” и “опасен” и твърди, че собственият му шофьор е бил принуден да предприеме “укриващи действия”. Тъй като нито Хамилтън, нито Верстаппен все още са на пътя, ФИА реши да отнесе решението на състезателите на следващото състезание – Гран при на САЩ в Остин, Тексас, на 23 октомври. Хамилтън, пътувайки вкъщи на частния самолет на председателя на НЕК, главатарят Тото Улф, след това почерпи: “Няма протест нито от мен, нито от Мерцедес”, въпреки че екипът и ФИА потвърдиха, че е Sportingbet подадена жалба. “Един идиот каза, че имаме, но това не е вярно”, добави Хамилтън. – Макс дойде добре, края на.Ние продължаваме. ”

Това чудо е бързо заличено и самоличността на” един идиот “остава неясна. Малко по-късно, обаче, ФИА потвърди, че Мерцедес е оттеглил протеста си. След това Хамилтън пише: “Нямам протест от себе си. Просто чух отбора, но аз им казах, че не е това, което правим. Ние сме шампиони, ние продължаваме. Край на! “Междувременно Мерцедес заяви, че е било решението им да оттеглят протеста. Леуси Хамилтън (@ Левис Хамилтън) Няма протест от мен. Просто чух отбора, но аз им казах, че не е това, което правим. Ние сме шампиони, ние продължаваме.В края на 9-ти октомври 2016 г. инцидентът ограничи още един Sportingbet уикенд, в който Хамилтън доминираше в дневния ред, но не и шофирането, тъй като шансовете му за запазване на короната му отстъпиха по-далеч.

Хамилтън който не е спечелил състезание от юли, започна спорът за натрупване в Suzuka, когато използва смартфона си и услугата за снимане Snapchat, за да постави зайчета на други шофьори по време на официалната пресконференция на ФИА. силно критикуван за това, че направи фарс на производството, протестира, като се оттегли от друга пресконференция в събота вечер, без да отговори на никакви въпроси. Неговият провал отново да победи Розберг означава, че е малко вероятно да вдигне титлата за четвърти път. Хамилтън започна втори в Япония, но загуби шест места в началото с още едно лошо бягство.Той каза: “Направих грешка, а след това просто си проправях път отгоре беше трудно. Направих всичко Sportingbet възможно. Аз ще дам всичко, което имам, както направих в състезанието и ще видим какво ще се случи. ”

Тъй като конкурентите минаха през Хамилтън в началото на състезанието, той каза: момче “. Инженерът му от расата Питър Бонингтън отговори:” Няма стрес, Луис. “Розберг обаче отказа да претендира, че трофеят вече е на практика в ръцете му. “Луис винаги ще се бие и ще бъде трудно да побеждава”, каза той. “Все още има много състезания, но съм щастлив да спечеля състезанието Сузука. Аз продължавам да се стремя и да оптимизирам всичко.

“И сега нямам jet lag. Луис трябва да е господар. Ако имате нужда от съвет, трябва да го попитате. Той е гений. Никога не го виждам да се бори с това. “

Rate this post