Изборът на отбора за мача с Бордо демонстрира това

Днес “ПСЖ” общува с торба с пари, собственици на арабите и футболисти от световна величина. Въпреки това, както всеки клуб, има и младежка академия. Какви са учениците рамо до рамо със звездите?

Сезонът 2013/2014 започна за PSG и Laurent Blanc колкото е възможно по-добре: отборът спечели Суперкупата на Франция, побеждавайки Бордо (2-1). Твърде рано е да се правят конкретни изводи за нещо, но е ясно, че Блан няма да съсипе онова, което Карло Анчелоти започна да строи.

Изборът на отбора за мача с Бордо демонстрира това. Сред 11-те играчи, които излязоха на терена, беше бразилецът Алекс, който се смяташе за един от основните претенденти за грижа. В същото време 31-годишният защитник присъстваше на всички летни събирания на отбора, а с физическата си форма беше напълно годен да измине 90 минути на терена. Но имаше ли го по-добра готовност, отколкото завършил Мамаду Сако? Преди началото на сезона се смяташе, че Алекс вече няма да представлява “PSG”, а Sako и Marquinhos, придобити от “Roma”, ще се борят за позицията на централния защитник до Thiago Silva. Но включването на Алекс в стартовия състав за мача на Супер Боул разсея този мит. Очевидно Блан, подобно на Анчелоти, има склонност да се доверява на опитни играчи повече от младите хора. Така или иначе, това означава, че Сако отново ще си зададе въпроса: дали треньорът ми вярва достатъчно? Очевидно Алекс все още влиза в плановете на Блан, добре, Marquinhos, разбира се, не купува за 35 милиона евро, така че той седна на панталоните си на пейката. Оказва се, че 23-годишният талантлив французин ще бъде само четвъртият отбор в центъра. Но дори когато беше на 19, той се смяташе за един от най-талантливите защитници и само успя да се пребори с трансферните оферти.

Сако не е единственият ученик в клуба, който преминава през тъмни времена. Полузащитникът Клемент Шантом също не се вписва в състава и това му казва агентът му: „Защо Шантом не играе с Бордо? Защо не беше част от мача с „Реал“? Не знаем.

Rate this post