Най-популярните залози на футбол

Най-популярните залози на футбол

Надали има някой от вас, който залага на футбол и не знае кои са най-популярните залози на футбол. Ние все пак ще ви запознаем с най-известните опции при поставяне залог на най-великата игра. Онлайн букмейкърите предлагат различни опции за залог, но основните и най-популярни ще ги намерите в абсолютно всички букмейкъри. Например като отворите един мач в Бет365 ще видите със сигурност точно тези залози, на които залагат най-много хора.

Най-популярните футболни залози:

Краен изход (1Х2)
– Залозите за краен изход или краен победител, 1Х2, са най-популярният залог на футбол. Тук прогнозирате кой отбор ще спечели срещата или дали тя ще завърши наравно. Абсолютно всеки сайт за спортни залози ви дава възможност най-напред да видите коефициентите за краен изход. След това се цъка на допълнителните опции. При залог за краен изход ако заложите на 1-ца, то трябва да очаквате победа за отбора домакин – това е тимът, чието име е изписано първо в букмейкъра. При залог на 2-ка, значи вие очаквате гостът да постигне победа, а при Х – редовните 90 минути да завършат наравно – например 0:0, 1:1, 2:2 и т.н.

Брой голове (Над/Под 2.5 гола) – Залогът за брой голове е самостоятелен и няма значение кой е спечелил срещата. Тук просто прогнозирате дали ще има над или под брой голове на определена линия. Основната линия за брой голове е 2.5 – може да заложите над 2.5 гола и под 2.5 гола. При залог под 2.5 – това означава, че вие очаквате ниска резултатност в мача. Например той трябва да завърши 0:0, 1:0, 1:1 или 0:1. При всеки друг резултат вие губите, защото ще има повече от два отбелязани гола. Когато заложите на над 2.5 гола пък, значи трябва да се надявате на голово шоу – 2:1, 1:2, 2:2 и всеки друг резултат, в който има повече от три гола. На брой голове може да залагате и на различни линии – например над/под 0.5 гола, над/под 1.5 гола и т.н. като обикновено максималната линия е над 5.5 гола за повечето срещи.

Двоен шанс
– Това е залог, който подсигурява крайният изход. Тук коефициентите са значително по-ниски, но пък шансът да познаете е двойно по-голям. Двойният шанс включва залози 1Х, Х2 и 12. При залог 1Х означава, че вие сте заложил домакинът да спечели или мачът да завърши наравно. При успех за отбора гост вашият залог няма да е печеливш. Същото важи и за останалите опции.

Първо полувреме/Краен резултат
– На този залог имате девет опции – 1/1, 1/Х, 1/2, Х/1, Х/Х, х/2, 2/1, 2/Х и 2/2. На този залог се прави прогноза какъв ще бъде резултат на полувремето и крайният изход. Например ако заложите на знак 1/1 – трябва домакинът да води на полувремето и да спечели мача. На този залог принципно се залага, когато отборът домакин е голям фаворит за победата. При залог Х/1 пък означава, че вие сте заложил на равенство на почивката и след това домакинът да е краен победител. Тук може да заложите в случай, че отборите са равностойни, но домакинът е малко по-класният тим.

Точен резултат – Това е друг популярен залог на футбол. Тук коефициентите са доста по-големи, но и не се познава лесно. На точен резултат вие прогнозирате как точно ще завърши мача – например 1:0, 3:2, 2:1. Трябва да сте много добър специалист, за да познаете точния резултат в един двубой.

Равенство няма залог
– Този залог е известен също като Draw no bet. Тук се залага на отбор за победа, но и с подсигуряване при равенство. Например ако направите залог за Равенство няма залог 1 означава, че вие сте заложил на победа на домакина, а при равен резултат залогът ви ще бъде отменен.

Най-популярните залози на футбол
5 (100%) 1 vote